Jom Klik

Tuesday, November 29, 2011

Lawak

Payung Terjun Sebuah pesawat yang membawa 5 org penumpang telah mengalami kerosakan enjin dan tinggal masa utk terhempas . malangnya hanya ada 4 beg payung terjun sahaja di dalam pesawat tersebut. penumpang pertama berkata.... "aku Datuk Lee Cong Wei. Malaysia amat memerlukan aku dalam kejohanan All England." ... lalu dia pun mengambil beg pertama dan terus terjun. penumpang kedua pula berkata.... "aku mark zukerburg. takde aku, takde mukabuku. so biarkan aku hidup." lalu mengambil beg kedua dan terus terjun. penumpang ketiga muncul..... "aku presiden Amerika Syarikat George W. Bush. Aku ada tanggungjawab untuk menjaga negara dan rakyat. tambahan pula aku seorang presiden yang terpandai dalam sejarah Amerika. Aku juga bla bla bla... 10minit berlalu, dia mengambil beg ketiga dan terus terjun tanpa menoleh kebelakang . Penumpang keempat pula Osama Bin Laden berkata kepada penumpang kelima, seorang budak berumur 10 tahun. katanya : "aku seorang muslim dan biarkan Allah sahaja yg menentukan nasib ku . kamu ambillah beg payung terjun tersebut dan selamatkan diri kamu. lalu budak tersebut pun berkata .... "jangan bimbang pakcik, ada satu lagi beg payung terjun untuk pak cik. presiden yang kononnya terpandai dalam sejarah Amerika itu telah terambil beg sekolah saya. :-)

Nota kaki: tengah pening kepala snn tak cukup tido. Tunggu.... tengah edit pic nak citer pasal family day ari tu

Thursday, November 24, 2011

Yahoo...

Ni bukan yahoo email ek... ha...ha...ha.... tak de kene mengene langsung la. Ari ni nak mengumumkan PR akan bercuti. Bermula tengah ari ni sehingga ari isnin la kot. Kerana nak mengikuti family day yang dibuat oleh opis PR sendiri. Best tau g ramai-ramai. 3 dibik bas tau. Ni 1st time bawak sitwin naik bas. Tak tau la macam mane keadaan die orang nanti. Harap semuanyer akan selamat. Terima kasih bos.....


Dapat lagi wang saku (2 yang eppy sangat). Kompeni kau orang ade bagi macam PR dapat. Semua ditanggung beres. Makan, hotel makan (cuma mase g dan balik kene pakai duit sendiri ok....). Tak perlu bayar ape-ape walau bawak pasangan gan anak-anak yer. Nanti bile dah bersiaran. PR akan cerita aktiviti kat cner yer..... Bertempat di Tiara Bay Resort kat PD.


Nota kaki: ape-ape pun terima kasih daun keladi kat bos. Kalau boleh nak lagi. hi...hi...hi....

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Muda


Semalam cukup mendebarkan. Nasib baik ari ni masuk opis masih ade suara. Semangat pemain, penyokong serta jurulatih tak diluperkan semua yang terlibat kerana berjaya mensenyapkan penyokong Indonesia yang begitu ramai giler semalam. Penyokong kite hanya 30 orang sahaja yang berada di stadium. Cukup bermakna bagi para pemain. Yang berada di Malaysia jangan cakap la. Sampai sunyi taman PR dibuatnyer. Masuk gol baru dengar suara. hi...hi...hi....


Ape-ape pun kite dah berjaya membuktikan MALAYSIA BOLEH ok.... Bola sepak kite masih boleh maju lagi. Jangan gentar yer.... Kita telah berjaya menjuarai dua kali berturut turut bola sepak di sukan sea. Yang membahagiakan kite berjaya membuktikan ibu segala pingat emas berjaya berada digengaman kite semalam.

Nota kecik: tengah mengantuk giler gara-gara layan bola semalam


Monday, November 21, 2011

Jeput Udang

Kau orang kenal jeput udang
Sedap dimakan tau
Dah lame tak buat jeput udang
ha...ha...ha....
Orang luar panggil cengkodok
Orang Terengganu panggil jeput



Semalam g pasaraya Mydin
tertengok la udang segar la jugak
Beli la ckit
Untuk dibuat cenkodok udang ni
Dah lame tak makan
Windu sangat sangat
PR ade 1 kisah nak cerita kat kau orang
Ni terjadi pada mak PR sendiri
Mak ade bawak la seorang anak saudara 
Teman g pasar minggu depan rumah ajer
Anak saudara ni cakap ler nak cengkodok
Sampai sudah mak tak paham
Sian kat mak...
Nak buat macam mane sebab anak saudara duk kolumpor
Mak balik cakap ler anak buah nak cenkodok
Entah ape la yang die nak
Kate mak... 
Kite orang gelak jer
Cakap ler die nok jeput


Nota kaki: kene belajar semua bahasa negeri kan senang

Celcom Buat Hal

Semalam celcom buat hal
Nak hantar sms tak dapat
Nak tepon pun tak dapat
Nak buka tenit pun tak dapat gak
Ape la dah jadi semalam
Dah la semalam cukup bowing
Nak menterjah la blog-blog kekawan
Tak dapat la
Marah??? 
Tak guna pun
Hampeh tul la



Sunday, November 20, 2011

Sekaya Labu

Salam you all's....
Ari ni lambat ckit bersiaran
Bukan ape tengah datang mood bekerja
So kene la buat keje dulu
Sekarang ni nak rehat kejap




Kau orang pernah makan sekaya labu tak???
Semalam mak ade beli labu
Die tanyang menayang depan anak die yang last ni
hi...hi...hi....
Ape lagi si anak pun berbunyi la
Buat la sekaya labu
Kelas kau PR
Mentang-mentang dapat cuti keje pada ari minggu
Dapur pun tak nak masuk
Kau orang mesti tau buat sekaya
Kalau tak tahu cari jer dalam tenet
Buang ajer bijik kat dalam tu
Lepas tu kukus
Sangat dimakan begitu saja...
hua...hua...hua....
Sangat membuka selera
Makan ajer keje PR sekarang ni
Nasib baik KG payah naik
Kalau tak kompem kene jaga makan
Ok la chow cin chow
Nak sambung balik keje
Nanti petang PR akan menterjah blog kau orang pulak.

Saturday, November 19, 2011

Geram

Nape dera ku dikala ari minggu macam ni
Memang nak marah sangat
Tak boleh nak berblog
Tak boleh nak main cafe world kat FB
Memang kompem masakan aku hangit
Kau memang buat aku angin la
Memang tak ade ati perut langsung
Geram sangat... sangat
Dah la tengah boring giler ni
Kau pulak terkenyut-keyut
Kan aku potong kan baru tau


Friday, November 18, 2011

Pulut Kuning

Best betul balik rumah mak pada ari minggu. Macam-macam mak masak. Cukup memenuhi selera anak last die yang sorang ni. hi...hi...hi.... Dua ari bercuti menjadi chef yang memang tak sepakar mak yang menjadi chef. Ari ni balik mak sudah masak pulut kuning berlaukkan kerutuk daging best tau. Bukan selalu mak masak pulut kuning ni. Kalau tak ade hal. 

sedap ni....

Sebenarnyer dah minggu lepas mak dah bagi tahu nak buat pulut kuning ni. Semperna nak berkhatan seorang anak buah yang akan berkhatan esok. Selamat menempuhi alam dewasa.




Muka berpeluh. Baru balik main bola. Nak menghilangkan rase gementar la tu. Bukan PR tahu memang dah dasar penakut. ha...ha...ha.... Esok tengok la ade yang dah menjerit tak sempat nak sentuh lagi. 

 
Ni pulak muka budak yang mendapat 1A4B dalam peperiksaan UPSR yang diumumkan semalam. Tu la... Tiap-tiap ari balik dari sekolah buka TB 611. Itu jer yang die tahu. Bukan nak buka buku... Harap-harap lepas naik sekolah menengah nanti boleh berfikir dengan lebih baik lagi. Jangan la asyik balik sekolah duk tengok TB 611 gan duk main robot ajer kejenyer.



Anak Lagi Ter Ujer

Tahniah buat pasukan Malaysia yang berjaya mengalahkan Indonesia. Tahniah yer... Kerana berjaya menutup semua mulut penyokong mereka. PR tak sempat menyokong kat TB kerana keluar makan bersama si twin.

Ok la... Kite bercerita tajuk asal n3... Sebenarnyer tak lame lagi syarikat PR mengadakan family day kat PD. Sebelum g kene la shopping dulu. Dah lame pikir nak belikan baju mandi. Mane la tau kat resort tu tak bagi pakai baju biase.Menagis kering tak berlagu la si twin tak boleh nak main air. Dah lame pikirkan hal ni bersama Yaya Azura. Dua ari lepas Yaya Azura dah beli untuk anak die. PR pun pikir nak beli seluar saja lah. Buat bazir jer beli sekali dengan baju. Bukan murah. Dengar budak opis cakap ade yang 60 hinggit. Ade harga 30 hinggit. Kalau PR dua orang dah 60 hinggit kalau beli yang 30 hinggit. Bukan kedekut OK.... Cuma mengambil langkah berjimat cermat ajer. Sebab nanti banyak lagi yang nak dibeli.

Lepas makan kami g la pasar raya Ku. Pusing-pusing jumpa la bahagian baju mandi. Harga sepasang sekali dengan baju hanya RM16.90 aje. Tapi baju lengan pendek bagi lelaki. Tak de lengan bagi perempuan. Hitam la si twin nanti. hu...hu...hu.... Pikir punyer pikir PR ambik hanya seluar satu sorang. Baju????? Pakai ajer baju lengan panjang. Ape susah... Jimat duit. hi...hi...hi... Harga seluar hanya RM 6.90 ajer setiap satu helai.


  
Ape lagi sampai ajer kat rumah terus pakai seluar. Tak sempat-sempat nak g PD. Die yang lebih ter ujer dari mummy die. Mane boleh jadi. Tak pe la... Janji si twin eppy.


Nota kecik: Alhamdullilah bil TNB dah sampai. Bulan ni tak perlu bayar lagi.

Thursday, November 17, 2011

Bikin Pancakes

Ari-ari pening nak pikir nak makan ape pada tiap-tiap malam. Bukan ape si twin memang susah nak makan nasi. Tiap-tiap ari sebelum pulang dari keje dah pikir menu ape yang membuka selera si twin ni. Malam selasa ari tu (15.11.2011 siap tulis tarikh kau ha...ha...ha....). PR pun mendapat idea untuk masak pancakes. Dengan berharapan si twin akan makan la. Ni 1st time bagi makan pancakes kat si twin ni.
Bukan susah pun nak sediakan bahan-bahan nak buat pancakes ni. Cuma perlu ade kerajinan ajer. Kalau dah malas semua bende yang nak buat tak jadi.



Ha.... kan telah siap dimasak. Janji si twin makan. Selera die orang ni terbuka sudah..... Bagi cik aisyah tak de masalah. Tapi bagi en aiman susah ckit. Biase la die ni susah ckit, kerja die memilih makanan ajer. Mula-mula tak nak jugak. Setelah disuap sekali terus nak makan. Alhamdulillah.... Tekaan PR tepat sekali. Die orang boleh makan. Tak meragam. Pancakes tu dimakan bersama jem coklat yang PR buat sendiri gak. 


Sukakan cik aisyah makan


Semalam PR tak de idea. So balik tanyer die orang nak makan ape. Die orang kate nak makan chik (nasi). PR pun masak nasi dengan tumis telur puyuh. Syukur sangat-sangat si twin makan lebih dari 10 suapan.

Nota kecik: Tengah pikir malam ni nak bagi makan ape yang membuka selera si twin

Sungguh Mengejutkan







Ni la jumlah kunjungan semalam. Sungguh mengejutkan. Ape-ape pun terima kasih banyak-banyak yang telah sudi bertandang kat blog PR yang tak seberape ni. Rase nak menagis ajer. Sebab eppy sangat. Tq you alls....


Wednesday, November 16, 2011

Tuesday, November 15, 2011

Tak

-->Tak Faham, Terangkan... (Bukan Ketawakan)
-->Tak Betul, Nasihatkan.... (Bukan Diumpatkan)
-->Tak Tahu, Tunjukkan..... (Bukan Dimarahkan)
-->Tak Jelas, Jelaskan......... (Bukan Dirumitkan)
-->Tak Mampu, Usahakan.. (Bukan Dimanjakan)
-->Tak Percaya ??? Renung-renungkan....
 
Kredit: Ann Shah Muda (FB)

Ari Rayer Aidil Adha Punyer Citer # 2

Di ari kedua perayaan PR menghadiri majlis kahwin kat Rantau Panjang. Biase la kalau kat Kelantan memang kompem jalan jem giler. Turun dari rumah dah awal. Sampai kat majlis dalam kul 11.30 pagi. Awal gitu. Hu...hu...hu... yang paling sadeh. Lauk belum masak lagi. Dah la tak sarapan pagi. Tunggu lauk siap dimasak ade la dalam setengah jam. Selesai makan ape lagi. Dah alang-alang sampai kat Rantau Panjang PR dengan girl pun g la kat kompleks jualan nyer. Tak bawa boy sekali sebab die naik satu kete gan mak. Selamat bahagian mainan untuk die. hi...hi...hi...



Sebenarnyer hanya 2 km dari majlis ajer. Bukan jauh sangat pun. Tapi nak masuk punyer la bersusun-susun kereta.


Jem giler kan??? Tapi PR punyer pasal nak bershopping yang wit tak berape nak ade. Main redah ajer. Walau pun ari yang ke dua, dah banyak kedai dah buka. Ramai orang betul la. 3 round terpaksa PR tempuhi untuk mencari parking kereta.

Ramai betul orang membeli belah kat cni. Ape lagi suka ati la dah dapat parking. Walau pun terpaksa berjalan jauh sedikit. Girl pun dah mula merengek mintak air (haus la tu). Pusing punyer pusing Si Mak berkenan baju t-shirt si anak pulak berkenan baju gan anak patung. PR pun beli la dua walau pun si boy tak ikut tapi kau tetap di ati. Ahaks.....



Entah macam mane cik aishah ni boleh berkenan kat baju angry bird ni. Tak pernah pulak main game tu. Suka ati la cik aishah. Pic ni di ambil mase pagi keesokan arinyer. Sebab nak hantar cik aisyah dan en aiman kat rumah pengasuh. Lena die... Macam semalam die pulak yang pandu kereta pulang ke rumah kat Ganu.


Ni koleksi patung yang ade pada cik aisyah. Yang upin dan ipin tu beli kat Rantau Panjang la. Pandai jer cik aisyah ni main gan patung sekarang ni. Tengok patung-patung yg dijual kat Rantau Panjang dah kelabu mate. PR tanyer la kat cik aisyah mase kat Rantau Panjang. "Mummy ke aisyah yang mabuk" Die cakap die yang mabuk. ha...ha...ha... Sebenarnya bukan mabuk ape. Mabuk tak tahu nak pilih yang mane satu patung yang berkenan di ati. Sampai naik penat PR melayang die sorang. Tu nasib baik en aiman tak ade sekali. Kalau tak lagi naik fening kepale PR.


Siap bershopping yang tak seberape. PR pun ade lagi. Terus cabut balik kg pulak. Sebab nak balik Terengganu pada ari tu jugak. Esok dah keje la.... Rupanyer en aiman masih belum sampai di rumah. Tunggu die orang sampai lambat la jugak. Bertolak dari rumah nenek dalam kul 7.15 malam. Terpakse menempuhi jem sangat teruk tau. hu...hu...hu....



Rupa-rupanyer ade kemalangan yang berlaku di situ. Patut la jem teramat teruk. Sampai di rumah dalam kul 10 lebih jugak. Terpaksa la sebab esok ari dah masuk keje. Cuti tak apply. Masuk opis pun dalam muka yang tak berape nak ceria sebab dah terlalu kepenatan.

Nota kecik: sedih tak dapat beli sate kat Jabi sebab kedai belum buka lagi.

Monday, November 14, 2011

Ari Raya Aidil Adha Punyer citer #1

Baru ari ni bekesempatan nak bercerita pasal kisah ari rayer aidil adha. Bukan ape nak la cerita dulu yang lame-lame. Baru cerita yang terkini pulak (dah seminggu berlalu baru nak cerita) hi...hi...hi.... PR balik awal dari family yang lain. Ari jumaat dah balik kampung kat Pasir Puteh. Memang seronok dapat balik kampung awal-awal. Pada ari Sabtu PR g meredah kesesakan lalu lintas kat pasar Pasir Puteh. Lapar punyer pasal. Kedai kat rumah banyak yang dah tutup. Maklum la ari rayer Haji kan besar jugak kat Kelantan. Alhamdullilah mudah jugak la PR dapat parking. Nak ambik pic. Tak de maknenyer dalam keadaan jem yang tak boleh disapu pada roti. hi...hi...hi.... Banyak jugak makanan yang sempat disambar oleh PR gan anak-anak. Selera besar sungguh la. Campur dengan rambang bijik mate yang sebenarnyer. hu...hu...hu... Dah nak balik rase pulak nak makan nasi. G la singgah kat kedai makan area-area parking kete. Dapat la makan nasi kukus, lauk itik, ayam goreng dengan sebelah telur masin. Harganyer hanya 7 hinggit aje. Memang murah kan. berselera giler PR makan sekarang. Nasib Baik  KG tak naik. (Jenis badan payah naik KG boleh la cakap besar) ha...ha...ha....

Pada hari rayer 2 ekor lembu telah dikorbankan. PR menyibukkan diri jugak la pada ari tu. Buat persiapan nak buat sup tulang dengan daging goreng. Bermula la kehidupan PR pada ari tu. Dengan makan sup tulang, singgang daging, goreng daging dan macam-macam la resepi daging lagi. Makanan pagi pun makcik yang sediakan nasi dagang dengan lauk itik.





Ni ambik pic kat cik abang google. Nak ambik sendiri dah tak sempat. Nasi dagang cner beras merah. Berbeza dengan nasi dagang orang Terengganu beras putih. Bukan selalu dapat makan nasi dagang ni kalau tak pulang ke kampung halaman. Campur pulak dimakan dengan gulai itik. Memang sedap tau... kau orang pernah makan gulai itik??? Kepada sesiapa yang belum mencuba. PR nasihat cuba la. Memang sedap....

Apam Tanpa Dot Dot Dot

Name pun rase kelakar. Orang lain buat ade dot dot dot. PR buat tanpa dot dot dot. Ni resepi 2 minggu lepas. Disebab kan si twin suka makan kek serta makanan yang tak berape berat. So dengan senang ati si ibu mengikut rentak serta ragam si twin. Balik jer dari kerja PR pun buat la apam ni.




Buat memang senang. Main putar aje. Janji adunan jadi. Ape susah....





Seronok gak main warna-warna ni. Ingat mase zaman sekolah-sekolah dulu. Yang penting cantik. Sebenarnyer memang PR ade buat dot dot dot. Tapi kureng menjadi. Mungkin dah keras tangan kot. hi...hi...hi.... 

memang tak cantik kan???


Last-last jadi macam ni

PR letak jem stawberi. Ok la jugak. Tapi rase malam ni nak buat lagi. nak letak jem coklat pulak. Jangan jeles tau. Jem tu PR buat sendiri. Ape??? Tak cayer....
Yang ni PR letak jem stawberi
Akhirnyer siap dikukus. Selesai semua dah siap hanya tinggal tak sampai 100 bijik aje. Memang laju die orang makan. Memang suka sangat. Tu sebab malam ni nak buat lagi.

Menu Pembuka Selera Si Twin

Ari-ari pening nak bagi makan ape kat si twin ni. Bukan ape... Die orang ni memang liat la nak makan nasi. Si girl badan pun dah susut ckit. Nanti ape lak. Cakap mummy tak bagi makan la pulak. Pikir punyer pikir tapi semalam goreng la telur. Die orang memang suka makan telur. Tapi kesian la pulak. Tak kan ari-ari nak makan telur. Mak nyer semalam goreng daging masak pedas. hi...hi...hi.... baru dapat daging korban yang pak cik bagi. Mak tolong bawak balik.



hi...hi...hi.... nasi dah tinggal separuh baru nak ambik pic. Alhamdullilah hasil tela'ah mummy die menjadi la. Si twin makan lebih dari 5 suapan. Bukan senang die orang ni nak makan nasi. Rasenyer malam ni pun terpaksa buat menu telur goreng ni lagi. Nak buat macam mane ek. Dah die orang suka makan telur.

Nota kecik: Bagi yang ade anak ape yang die orang suka. Mane tau boleh kongsi idea....

Sunday, November 13, 2011

Ambillah Waktu

Harga Dulu Dan sekarang

Kau orang pernah beli tak coklat ni



Dulu PR panggil coklat susu
Dulu PR beli coklat ni 4 bijik 10 sen
Satu ari tu PR g la kedai kat taman yang PR tinggal ni
Tengok punyer tengok
Beli la coklat ni
Tanyer kat toke kedai tu
Die cakap 2 bijik 10 sen
Mak ai....
Dah mahal yer coklat ni
Zaman dah berubah
Dunia pun dah maju
Harga makanan pun dah naik
Tak de maknenyer nak turun
hi...hi..hi....

Eppy Birthday Sayang

Salam.... Ni citer dah lame tapi tak de la lame sangat. Hi...hi...hi.... 30.10.2011 genap la mytwin 3 tahun. Dah besar anak-anak mummy. Ari tu jatuh ari ahad yang cukup kelam kabut. Persiapan tuk sambut birthday die memang langsung tak ade. Ingat nak jugak buat kecil-kecilan kat rumah pengasuh die. Tapi hampeh..... Dah nak masuk tengah ari baru g beli kek sebijik untuk die orang. Ni pun pic kek pun tak sempat nak ambik. Sebab lupe lak nak bawak tepon mase g beli kek tu (sorry my dear). Tapi janji boleh makan-makan dengan kawan-kawan yer....
Malam pulak belanjer ajer kat SR. Hadiah pun tak beli-beli lagi. Sebenarnyer tak tahu nak beli ape. Sekarang ade 2 pilihan hadiah.



Basikal
*
*
*
*
*
*
*
*

atau

arnab

Kau orang rase nak bagi ape. Melayan kerenah die orang kat S.R. Dapat makan kek yang die orang suka menang suka sangat. Ala... bukan abis pun makan. Last-last tapau jugak die orang  ni.








Nota kecik: Mummy tetap sayang kamu walau ape yang berlaku

Thursday, November 10, 2011

Rindu Sama Kamu

Salam.... Rindu sangat nak berblog kembali. Keadaan dah kembali pulih seperti biase. Selamat menyambut Adil Adha kepada kalian semua. Maaf kerana menyepi terlalu lame. hampir 2 minggu gak. Bukan ape banyak cerita yang nak dikongsi. Tapi mood yang dah ke laut. Sekarang dah kembali ok. Ni PR nak cerita 3 situasi yang PR sendiri alami....


SITUASI 1 :-

Ada 2 orang pelajar politeknik ( Tahu sebab die pakai baju uniform Politeknik) PR pada masa tu ingin membeli telur. Die bertanyakan pada PR " telur gred mane yang lebih besar" "AA atau A". Mase tu PR pikir alamak tak kan dah belajar kat politeknik tak tahu yang mane yang satu lebih besar. Dengan bangganyer PR jawab gred B. Ambik kau. Kene gelak lagi....  Pesanan dari PR - " Kalau tak tahu yang mane lebih besar tengok la harga yer dik, mesti harga yang besar lebih mahal dari yang kecik". Lagi pun kat pasaraya tu tak ade promosi. (Kejadian ni berlaku dalam minggu lepas).


SITUASI 2 :-

Kejadian ni baru berlaku semalam. Semalam balik dari kerja PR dengan twin singgah la kat pasar malam. Pusing punyer pusing PR ambik keputusan nak beli ABC dengan ABC jagung. Orang punyer la ramai. Mungkin tu jer satu-satu gerai yang ade jual ABC. Pastu harga boleh la tahan jugak. Harga dalam 2 hinggit saje 1. Boleh la memandangkan harga hege makanan kat Ganu ni memang mencekik darah. Ok la tu. Tengah tunggu ABC dengan ABC jagung siap. Datang la seorang mak dengan anak die. Anak die dalam umur 20 an gitu. Nak beli ABC dengan ABC jagung jugak. Tapi kedua-dua tak mau jagung. PR pandang die orang dengan kehairanan. Macam mane ABC jagung tak mau jagung. Pelik kan. Kalau ABC biase tu memang tak pelik. Dengan bangganyer die ulang tak mau jagung. PR memang cukup hairan. Akhirnyer penjual bertanyakan die orang tak mau jagung ke??? Akhirnyer die sedar die tersilap cakap. Rupanyer tak mahu kacang la bukan jagung. " Ade ke beli ABC jagung tapi tak mahu jagung tukang jual pun fening la". PR akhirnyer tersenyum sendiri....
SITUASI 3 :- 


Mase PR belajar dulu PR memang suka g kat Padang Bas. Kalau orang Kelantan mesti tahu kat mane tempat tu. kat ctu memang banyak sungguh makana yang dijual. Murah pulak harga die. Mase tu PR teringin nak makan nasi kerabu (bukan mengandung ek hi...hi...hi...). Tengah tunggu nasi dibungkus. Datang la sekawan cik abang-abang askar ni. Meyilau nasi kat gerai tadi. Akhirnyer kawan die yang sorang ni pun berbunyi. "mak cik tolong bungkus nasi ungu ni satu" . PR tak tahan terus tergelak besar kat ctu (jahat betul PR pada mase tu). Memang kompem die orang ni orang luar. Sebab tak kenal nasi kerabu. Kau orang kenal tak nasi kerabu. Nah tu die....


Memang ungu kan... Pinjam dari cik abang google jap. hik...hik...hik....






Popular Posts