Jom Klik

Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday @ 29.02.2012




Nota kecik: Dah lame tak bersiaran. Rindu sangat tapi ade misi yang penting harus diselesaikan dengan segera. Nanti citer yer....

Monday, February 20, 2012

PC & Telifon Fair

Masih ingat tak n3 SINI. Ala... Nota kecik tu. Sebelum kaki melangkah pergi jogging. PR telah pergi menjengah pameran tepon & komputer fair. Memang betul kate WIDA. Hampeh langsung. Cakap PC & tepon fair. Memang ade la yang menjual tepon tu. Tapi hanya 2 gerai sahaja. Komputer pulak dalam 4 gerai. Memang tak best langsung.


Ade ke gerai jual novel aje gak. Heran tul la... Yang pasti nak ambik pic pun x de selera. Boleh gitu ek.... Tapi beli la jugak CD kosong. 7 hinggit untuk 10 keping. Mane tau nak pakaikan. 

Tapi yang pasti memang tak best langsung...........

Sunday, February 19, 2012

Cuti Lagi

Salam....
Maaf kerana lambat bersiaran
Ari ni coti lagi sekerat ari
Ade hal penting yang perlu diselasaikan
Esok ade lagi hal yang nak diselesaikan
Alhamdullilah....
Ape yang nak telah dapat ari ni
Syukur sangat bile allah berkatkan doa PR selama ni
Biarlah diri telah dianiaya...
PR tahu itu memang salah
Tapi ingat la kepada manusia yang telah menikam ku dari belakang
Suatu ari nanti kamu akan terasa jua tikaman itu
Kite same tunggu dan lihat yer....

Friday, February 17, 2012

Operasi Kemas Rumah

Biase ari minggu PR akan mengemas rumah. Ari ni pulak akan dipanggil operasi. Sebab ia banyak melibatkan banyak bahagian. hi...hi....hi....


Mula-mula terpikir nak buat sudut bacaan untuk si twin. Sebab tahun ni dah nak masuk 4 tahun. So PR pikir buku-buku yang dibeli dah nak masuk 2 tahun kot... Rasenyer la. Akan dikeluarkan. PR beli buku ni secara ansuran tau. Tapi nasib baik pulak sitwin rajin tolong nak kemaskan buku die.








Anak-anak mummy kene rajiin tau. Tak mau la malas-malas ni. Teringan tikar rotan yang dibeli semasa pergi family day pada tahun lalu yang masih tidak digunakan. Mase ni la datang  idea nak mengunakannyer...




Siap bentang tikar kemas balik buku-buku sitwin. Hi...hi...hi.... Rupenyer banyak jugak novel mummy die yer... Tu banyak novel akak yang punyer. Majoriti nyer masih belum dibace. Tau ambik ajer dari rumah mak. Tapi tak tau la bila nak dibacenyer. Harap-harap selepas ni sitwin dapat la menafaatkan ruang bacaan untuk diri die. 


Ade lagi satu tabiat PR. Suka sangat membeli tupperware. Tak kira la jenama tupperware ke. Jenama lain ke. Janji berkenan terus beli. Sampai banyak tak tau mane nak simpan. Simpan dalam kotak, kalau mase nak pakai susah nak ambik. Ari ni kemas kan balik tupperware yang ade. Bukan semua pakai pun. Cakap dah jadi dealer tupperware ni memang buatkan PR giler. Pantang ade sale, yang berkenan kompem beli. Tu yang tak termasuk yang murah-murah yang ditawarkan untuk dealer. Campur lagi yang dapat percuma.




Yang tudung hijau tu masih dalam balutan. Tu bermakna masih tidak digunakan lagi. hi...hi...hi... yang tu ingat PR beli mase pergi di Ikea (budak opis kate mek kiyah sbb kalau g ctu kompem duit banyak abis). Bukan mahal pun hanya 15 hinggit ajer. Tapi macam tu la yer. Memang pantang jumpe yang berkenan.




Memang banyak. Ni banyak la lagi tupperware yang masih belum diambik pic. Malu la sebab banyak sangat. hi...hi...hi.... Akhirnyer letak ajer tupperware ni dalam plastik. Sebab senang nak ambik kalau waktu nak guna.


Nota kecik: Nak g x-po telifon dan komputer la kat TTC. Nak tengok ape yang ade. Harap-harap tak de yang berkenan. Sebab gaji belum dapat lagi. hi...hi....hi....

Thursday, February 16, 2012

Bila Air Asia Buat Promosi

Ari ni awal giler PR bersiaran. Maklum la kat opis tak boleh mencuri-curi mase lagi nak berblog. Kerja banyak ma.... Kene siapkan dengan segera. Nak tau kenapa:-

* Ari ahad ni mau coti separuh ari sebab ade hal. Harap-harap bos yang disayangi akan bagi pelepasan ( bodek ke????)

* Nak bawak sitwin pergi bercuti. Seronok jer nak g Genting. Macam Genting dah melambai-lambai dah. hu....hu...hu.....



Yang sebenarnyer si mummy die pun gatal gak nak g bercoti. Semalam kecoh kat opis pasal Air Asia buat promosi. PR pun gatal tangan godek-godek la laman wab Air Asia. Selepas di lihat, di tengok teringin pulak nak g Langkawi. Seronokkan.... Tambahan pulak tak pernah g Langkawi walau pun ade BFF kat cner. hu...hu...hu..... Harga nyer memang murah. Hanya 75 hinggit untuk 2 orang. Tiket untuk 2 orang pulak tu. Promosi bermula bulan sembilan tahun ini sampai tahun depan (lupe lak sampai bulan bile).


Tapi setelah dipikir-pikir PR tak jadi la nak pergi. Sebab terpaksa tinggalkan kereta kat KL. Bukan tak de tempat nak tinggal kan kereta. Tapi macam tu la.. Akak ade tinggal kat cner. Malas nak menyusahkan orang. Akhirnyer pikir nanti la nak g mane tempat nak melepaskan lelah. hu...hu...hu....




Wednesday, February 15, 2012

Tuesday, February 14, 2012

Makan-Makan Lagi

Bz....bz....bz.... 2 ari ni PR memang cukup bz. Ni pun sempat lagi mencurik mase nak buat n3. Yang tak berape nak jadi n3. Boleh gitu ke??? Boleh kan....


Ari ahad selepas tazkirah. Biase ade makan-makan kat opis. Sape-sape yang keje cni badan yang cepat naik, nescaya akan bertambah la naik lagi berat badan kalian. he...he...he.... Sape-sape yang susah giler nak naik KG tu memang tak perlu risau (same macam PR) ha...ha....ha....

Menu ari ahad.......


Nasi Arab






Nampak buah oren tu. Tu sebenarnyer bukan buah oren ok... Tu puding ajer. Puding ni telah disponser oleh Cik Puan YAYA AZURA. Tq ek....


Pada ari ahad tu jugak la kite orang buat majlis ulang tahun yang ke berape tah untuk salah seorang bos kite orang iaitu En Ramzi. (Sebenarnyer tau la umur die hu...hu...hu...). Sebenarnyer eppy birthday die pada 27 Januari lagi. Tapi disebabkan kite orang cbuk (kononnyer padahal luper).



Opis kite orang tak de maknenyer beli kek sedibik. Paling tidak pun 3 dibik. hu...hu...hu.... Penghuni ramai oooo..... Seperti biase kek kat SR la yang menjadi mangsa kite orang. 






Ni die En Ramzi. Belah bos jangan tak belah dah ramai yang menanti kek tu.


Nota kecik: semoga panjang umur serta dimurahkan rezeki. Serta doakanlah bertambah-tambah lah rezeki untuk kami jugak yer bos. hi....hi....hi...

Monday, February 13, 2012

Tazkirah @ 12.02.2012

Sowi ari ni bz....
Tapi curik-curik mase tuk meng update blog
Blog kekawan akan diziarahi bile kelapangan nanti
Jangan marah yer
Semalam ade tazkirah 
Perkara biase yang berlaku pada tiap-tiap ari ahad
Jom kongsi salah satu isi penting tazkirah semalam

"Sesiapa yang beriman kepada allah mereka akan bercakap perkara yang baik-baik sahaja"

Nota kecik: sowi nak sambung buat kerja la.....

Ibu Bapa Perlu Kreatif

Semalam member PR komplen bulan ni duit die tak cukup. Nak tau kenapa??? Sebab beli susu anak yang berusia 5 tahun. PR bertanye la pada die. "Berapa KG anak die minum susu" Mau terkejut PR dibuatnyer. 6 kg sebulan tau tak. Sitwin PR pun 4 kg sahaja sebulan. Bile ditanyer nape banyak sangat minum susu. Die jawab anak die kureng makan. Alamak... Tu bukan alasan untuk anak bagi susu yang banyak pada tiap-tiap mase. Tak salah minum susu. Tapi anak-anak ni juga memerlukan zat-zat lain untuk badan die orang tau tak. Jangan ingat susu lembu tu banyak sangat zatnyer. 

Di sini lah peranan ibu bapa amat perlu untuk membuka selera anak-anak untuk makan. PR pun tak kate sitwin memang berselera untuk makan. Tetapi PR memang kene banyak kan xperimen untuk permakanan die orang. Last-last dapat tau die orang suka makan lobak merah dengan ubi kentang. Bagai nak muntah ari-ari masak, masakan yang ade lobak merah dengan ubi kentang. Tapi demi sitwin tak ape lah. Pejamkan jer la bijik mate PR ni. Resepi terbaru yang sitwin suka ialah masakan telur. Tiap-tiap bulan beli paling kureng 1 papan telur (30 bijik). Cik Aisyah pula suka makan kek. En Aiman suka makan nacik. Memang pening kalau kau orang jadi PR. Tak tahu nak masak yang mane satu. Senang-senang buat la xperimen supaya makanan yang kite masak dua-dua boleh makan. Mummy die... Kompem pejam mate la maka. Sebab dah jemu sangat.

Ingat walau pun anak kite kureng selera makan. Jangan 100% bagi susu sahaja kepada die. Kerana anak-anak juga memerlukan zat-zat lain dalam badan tau.


Nota kecik: Sampai ari masih terpikir kenapa ade orang g jogging pakai mekap tebal-tebal. Die orang berjogging tak keluarkan peluh ke????

Saturday, February 11, 2012

Penangan Dingin Lavenda




Kau orang pernah tengok drama ni. Waktu siaran 9.00 malam pada Jumaat malam sudah semestinyer di TV3. PR selalu tengok drama ni. Drama ni telah diadaptasi dari sebuah novel. Nak tau novel ape.... Ni die....



PR rela mencari novel ni di merata rata kedai buku di bandar Kuala Terengganu ni. Akhirnyer berjumpa jua. Ambik mase seminggu juga untuk menghabiskan bacaan novel ini. Walau pun hanya 362 muka surat. Mungkin sekarang kureng mood untuk membaca novel. Biase kalau mengikut ketebalan novel ni paling lewat pun 2 ari. Jom kite terjah sinopsis di belakang novel ni.

  
Tiga gadis melayu dengan latar asuahan berbeza memilih Indiana, Amerika Syarikat untuk menyambung pengajian. Jannah, Murni dan Nana tertampan dengan permasalahan yang mncabar ego, kewibawaan dan keimanan. Jannah pernah mengaku kalah di tengah jala. Masih adakah harapan buat seorang sahabat untuk diselamatkan?

Kehidupan pelik Kak Icon mengundang tanda tanya tentang signifikanya watak aneh di bumi Allah. Kehadiran Kak Zai engundang rencah rasa, dan memberi semacam katasis dalam jiwa yang berserabut mazmumah.

Dua jejaka hadir di hati Jannah: Azhar dengan surat-suratnya yang membaja semangat dan Matthew, pemuda kristian yang mencari kebenaran. Jannah memilih untuk setia, tetapi takdir Allah mengubah segalanya.


Setelah mnghabiskan pembacaan novel ni. Banyak yang telah di ubah. Mungkin mengikut keadaan semasa pengambaran. Walau pun tahu ape yang terjadi dalam novel ni, tapi nak tau jugak ape yang terjadi dalam drama ni. Mane tau kesudahan tidak akan same di dalam novel.



Nota kecik: suka dengan perwatakan Iskandar. hi....hi...hi....




Thursday, February 9, 2012

Tahniah Shahrul & Linda

Dah lame tak men update blog ni. Bukan ape lame kesibukan melanda walau pun dapat coti yang tak berape nak panjang. Campur pulak PR yang ambil coti seari ajer tau. Tak lame pun. Ari Ahad merupakan coti semperna maulidur rasul. Tapi pada ari sabtu PR menghadiri majlis. Nak tau majlis ape nanti PR citer...

Pada ari ahad PR telah pulang ke kampung di Pasir Putih Kelantan kerana menghadiri majlis perkahwinan kazen PR. Kalau di ikut kan. Boleh ajer menghadiri majlis di pihak perempuan pada ari sabtu. Tetapi di sebab kan kena menhadiri majlis so keputusannyer kene ambik coti yer. Majlis kazen PR di adakan pada ari Isnin.



Majlis cukup meriah... Maklum la anak lelaki tunggal dalam keluarga. PR terpaksa beredar awal dari majlis. Kerana terpaksa pulang ke Terengganu. Jangan buat-buat lupe ek. Pada esokkan arinyer dah kene kerja tau...

Nota kecik: semoga kekal hingga akhir hayat


Thursday, February 2, 2012

Bila Orang Kata Aku Berisi

Bile seorang kate PR berisi (naik badan)
PR buat tak tau ajer...
Bile dah ramai yang tegur
PR pun ambik kisah
Sambil-sambil shopping bulanan
Naik la mesin penimbang
Keluar kertas 49.8 kg
Biar betul memang tak percaya
 Akhirnyer timbang pulak kat hyperuncit yang lain
Keputusannyer tetap same
Bukan ape sebenarnyer....
PR ni jenis badan susah giler nak naik
Naik 1kg tu dah gumbira sangat-sangat
Makan punyer la berselesa
Tapi hampeh....
Paling berat pun 47kg


Tak de kene mengene langsung gan topik. Roti yang telah dileyek oleh
cik Aisyah


Ini mungkin sebab PR telah memulakan kehidupan yang baru
Baru 4 bulan dah naik 3kg
Harap-harap kg tidak akan melebihi had sirin
Hua...hua....hua....
Sekurang-kurangnyer PR suka dengan peningkatan ini



Popular Posts