Jom Klik

Thursday, January 10, 2013

Restoran Melayu Melaka


Dah penat round kat bandar Melaka ckit-ckit tu. kite orang pun teman la kaum lelaki g sembahyang jumaat kat masjid Selat Melaka. Hehehe.... Pic masjid tak sempat PR snap. Giler duk ambik pic pemandangan kat ctu jer...









Sempat lagi ambik pi kapal. Hehehe..... Jom kite citer pasal Restoran Melayu Melaka..






Kau orang tanyer PR mane letak restoran ni. Sowi ek... Tak tau pun. Sebab naik bas ade pemandu. So duk relax jer dalam bas. Hehehe..... Nak kate sedap makanan kat cni boleh la. Sebab perut dah lapar sangat. Dan campur pena lagi. So main hentam jer la.

Naik ambik makanan pun kene beratur. Hehehe.... 2 bas kau ingat ckit ke? Bas pulak penuh. Tapi pemandangan kt cni memang cantik...









Dua kali kite oran makan kat cni. So kene terima jer la ape yang dah ditempah oleh pihak ejen. Lagi pun bukan staff kene bayar sendiri, opis yang bayar. Jangan ngade-ngade nak komplen banyak-banyak. Kan tahun depan makan sila bayar sendiri yer. Muahaha.....

Ade menu tradisional, moden pun ade pihak ejen yang dah tempah oleh pihak ejen. Air kompem air sirap. Hehehe..... Perut tengah mengiler lapar makan ajer. Syukur la sebab ramai lagi yang duk atas dunia ni tak leh nak makan. Ehem..ehem...ehem....

Kalau kau orang bandar Melaka boleh la singgah ka restoran ni. Jalan sila pakai map masing-masing yer. Hehehe.....


- Posted using BlogPress from my iPad

14 comments:

  1. akak org Melaka pun jarang2 melawat2 kawasan apa lagi nk pegi restoran2 ni sebab restoran mak sedang menanti hehehe

    ReplyDelete
  2. Sy nak kena plan jugaklah coti melaka mcm ni.

    =D

    ReplyDelete
  3. KA pun baru balik dari pusing2 melaka cuti ari tu hehehe

    ReplyDelete
  4. Cantik gambar2 yang Rozie rakam. :)

    ReplyDelete
  5. syokknyer g melaka..mest anak2 suke kan,..

    ReplyDelete
  6. Sedap kerr..mn gmbr food..hehe..(demand plak)..lenkali kalo singgah melaka leh la ke sini plakk..

    ReplyDelete
  7. dekat ngan terminal bas..

    mmg syok view sana

    ReplyDelete
  8. Saya tak pernah ronda Melaka. Lalu jer pernah. Suatu hari nak jugaklah meround Melaka nih.

    ReplyDelete
  9. lain kali kena singgah restoran ni pula la..
    ehehehhee

    ReplyDelete
  10. seronok anak2 rozie dpt jalan2. disember lepas plan juga nak ke sana, tapi tak de rezeki coz hubby sibuk. insyaallah lain kali.

    ReplyDelete
  11. Xpernh singgagh melaka betul2. Blk jb lalu je melaka tu. Teringinnye...

    ReplyDelete
  12. wah..macam menarik...atok tak tahu pun tompek ni...kono cubo ni..hihi

    ReplyDelete

Popular Posts