Jom Klik

Wednesday, June 20, 2012

Wordless Wednesday @ 20.06.2012









Nota kecik: Kepada rakan-rakan yang mempunyai anak. Anak kau orang berenti susu umur berape ek????

28 comments:

  1. yang sulong 3 tahun, still menyusu & berbotol lagi.. tak tau laaa camne nak stop pakai botol tu.. tapi susu insyaallah nak teruskan sampai dia at least 5-6 tahun...

    ReplyDelete
  2. Qalesya still minum susu lagi. Nak stopkan tk sampai hati.. selagi dia nak minum liya bagi je lah.. ^_~

    ReplyDelete
  3. anak sy dah tahun still susu botol lagi..selagi dia nak menyusu,biar jer kut..

    ReplyDelete
  4. anak sulung saya, dihentikan breastfeeding bila masuk umur 2 tahun, sebab masa tu wife saya preggy...lepas tu, anak saya hanya minum susu formula sekali sekala sahaja..

    ReplyDelete
  5. anak sulung iols - umur 7 tahun baru stop menyusu botol...
    yang kedua ni -masih lagi....

    ReplyDelete
  6. mmg Wordless betul ni.. xleh bukak mulut dah

    ReplyDelete
  7. blum ada baby...bagus gak sharing ni...boleh cheqna tahu =)

    ReplyDelete
  8. Masih belum putus susu la. Huuuuu~

    ReplyDelete
  9. alya 6thn masih isap susu botol..
    sesambil mengentel ekor bear.. ;-p

    ReplyDelete
  10. bagi je selagi dia nak... susu bagus sebab sumber kalsium... kanak-kanak sedang membesar memang perlukan banyak kalsium untuk dapatkan tulang dan gigi kuat...

    anak saya kebanyakan berhenti susu bila dah masuk darjah satu... lepas tu memang susah sikit nak minum susu kecuali kalau fresh milk (HL)... yg tu diorg minum la... :(

    ReplyDelete
  11. buat masa ni damia dah 3 tahun still mintak botol.. kat rumah pengasuh langsung tak menyusu.. kat rumah sendiri ajar pakai cawan time siang nak dia tp time malam dan bgn pagi mamai2 mesti nak botol.. nak baring sambil berangan lg kot huhuhu selagi dia nak sy bg je maklumlah untuk kalsium dia ^_^

    ReplyDelete
  12. HEHE..COMELNYER..2 2 MINUM SUSU..EKEKE
    SY XDE PGLMN LG ANAK LPS SUSU..

    ReplyDelete
  13. Susah nak ckp bab2 ni sbb setiap anak tu x sama kak PR.nak menyusu smpai besar pun xpe janji nak tukar dlm cawan/gelas.jgn isap botol smpai besar sudah.....ihiks.

    ReplyDelete
  14. Anak kakak semuanya berhenti susu tanpa paksaan PR. Tapi mungkin semuanya perempuan bila umur 7 tahun dah ada rasa malu lagi pula bulan puasa dia tak makan lama-lama berhenti sendiri..

    ReplyDelete
  15. anak kayrul yg sulung 3thn 9 bln, belum stop botol susu lagi tapi dah kurang minum la..sehari sekali jer kat umah tok mak..kat rumah memang tak minum botol langsung..just minum milo dalam cawan jer

    ReplyDelete
  16. MJ belum ada anak, tapi dari pemerhatian dekat adik bongsu dalam umur 6 tahun camtu ;)

    ReplyDelete
  17. belum ada anak dan belum kawen. hehe

    ReplyDelete
  18. yg lain dlm 4thn

    tapi yg bongsu ni masih menyusu lagi :)

    ReplyDelete
  19. anak elin baru setahun 4 bulan :)
    masih kuat menyusu.

    ReplyDelete
  20. anak2 akk semua masa mereka 4 thn setengah dah berhenti .. sbb malu dah sekolah ekekke

    ReplyDelete
  21. tak pasti sebab MIfz masih menyusu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak saya si abang tu dah tujuh tahun masih menyusu..tapi dlm cawan la...

      yg si adik tu pulak 3 tahun setengah masih menyusu dlm botol...saya bagi je as long as dia masih nak menyusu..sbb doc pun pernah pesan, selagi dia nak minum susu, bagi je, sbb tu salah satu zat dan kalsium yg kanak2 perlu..bagus utk tulang dan perkembangan dorang jugak...

      Delete
  22. lambat berenti minum susu.. 4 5 tahun... tapi bila dah umur setahun sy ajar minum susu dlm cawan la...

    ReplyDelete
  23. anak anak mak dara semuanya minum susu sampai besar.. memang berhenti minum susu guna botol pada umor 5 tahun tp lepas tu sambung minum susu guna cawan.. anak sulong mak sampai umur 10 thn.. anak kedua mak minum susu sampai darjah 3.. anak kedua mak minum susu sampai skrg dan dia dah darjah 2 dan anak bongsu mak yg 5 tahun tu still minum susu guna botol.. mmg bagus bagi minum susu sampai besar baru le tulang dan gigi kuat hehe

    ReplyDelete
  24. dak Kakak umur dekat 4 tahun stop botol susu.. dak Adik masih lagi walau dah 5 tahun.. dak Nuha kenit lagi.. hehehe..

    ReplyDelete
  25. anak buah atok pun 6 tahun masih menyusu +_+

    ReplyDelete

Popular Posts