Jom Klik

Thursday, March 10, 2011

Kenduri Kendara Telah Menjelma

Salam untuk semua. Esok bagi yang tinggal kat pantai timur bermula la cuti sekolah. Acara paling popular  pada musim cuti sekolah ialah tentu lah kenduri kendara. Aku.... mmmm.... Balik semalam mak dah cakap "hari sabtu ni ade kenduri rumah pak cik die sambut menantu"  aku ok jer. Hari ni ade kenduri gak rumah anak angkat arwah ayah mertua ku. Cuba call myhubby semalam tapi tak berjawab. So pagi ni aku pun call la cakap dengan die. Alamak die pun cakap "hari sabtu ni ade majlis kawin kawan die" Alamak bertembung dengan rumah pak cik ku la pulak. Nak buat macam mane ni. Rumah pakcik kat Kelantan. Majlis kawin kawan die kat Terengganu. Bertembung la pulak. So nak buat macam mane ek??? Bukan dekat lak tu. 

My hubby suruh aku dengan anak-anak balik. Sebab sekarang aku tinggal kat rumah mak. Bukan ape tau..... Pengasuh aku dah mula bercuti. Cuti sekolah die kata ade majlis kat rumah mak die. Mau tak mau aku terpaksa mintak tolong mak jaga buat sementara waktu. Jadi aku terpaksa berulang alik dari rumah mak ke pejabat. Bukan dekat jauh gak tu. 26km pergi kalau pergi & balik dah 52km. Nak buat macam mane pengorbanan sekali sekala. Myhubby tak dapat tinggal bersama sebab tempat kerja kami tidak sehaluan. Kalau sehaluan senang la. Terpaksa la dalam masa seminggu ni aku terpaksa bersabar. Budget... Harap-harap sangat jalan tu tak selaju LRT. Tak larat aku nak kejar ooi..... Ape-ape pun harap aku eppy sepanjang cuti sekolah  ni. Akak sulong ku nak balik bercuti. Jadi meriah la rumah mak mase cuti sekolah ni. Mytwin memang sah tak akan dengar kata-kata dari mummy die. Maklum la geng-geng ramai...

3 comments:

  1. waaa..p kenduri best gak kan~

    dok kelate area mana?

    ReplyDelete
  2. Duduk kat Trg. Tp kg halaman pasir puteh...

    ReplyDelete

Popular Posts