Jom Klik

Monday, August 29, 2011

Hari Yang Kelam Kabut

Salam... Hari ni baru sempat nak update blog sebelum cuti raya. Cbuk betul la.Nasib baik dapat bos yang baik ati.Bagi cuti awal dapat la selesaikan kerja-kerja yang tertangguh. Cuti bermula pada ari jumaat. Tapi ari jumaat dah start sesi mengemas rumah. Mak ai... letih betul la.Malam pulak akak ajak pergi Desa Murni. Punyer la ckit orang sampai nak bernafas pun tak boleh (sesi perli la tu)...








Tengok kan. Ramai siot orang. Macam Desa Murni bagi free je tudung. Pilih punyer pilih akak PR sambar 3 helai tudung. PR punyer tak de. So paham-paham jer la ye. Kene terjah la pulak kedai lain. Pada ari sabtu PR g la mencari tudung tuan empunyer diri la pulak. Nak tau PR dah salah masuk jalan. Nak tengok keadaannyer. Jom....
Ni jalan ke Kedai Pasar Payang. Ni PR dah berada di hadapan Pejabat Pos Besar Kuala Terengganu. Memang tak boleh nak U-turn balik. Terpaksa la beratur dengan ati tak berape nak rela. PR g la kedai tudung Ariani. Mmm.... Orang pun ramai giler Sebab malas nak cari PR terus tanyer warna yang nak. Kan senang pekerja kat ctu cakap tak de. Pergi pulak kedai gedung tudung kat jalan Tok Lam. Nasib baik ade kat ctu. Walau pun parking punyer la payah. Nasib baik harga murah jer. Hanya 13 hinggit. Hi..hi...hi... jimat duit bonus yang tak berape nak luak tu... (ha..ha...ha... sesi keji ek). 

Nak balik rumah PR singgah kedai tukang jahit nak ambik baju.Tukang jahit cakap tak siap lagi. Esok (ari ahad) boleh datang ambik. Ari ni PR pun pergi la lagi. Mak ai... nak nagis rase. Baju PR tak berape nak siap tapi PR ambik gak. Sebab esok pagi raye dah nak ambik. Tapi boleh la nak pakai. Sebab lengan baju jer yang tak cantik. Nampak lepas raya nanti PR serang tukang jahit balik. Sebab tadi tukang jahit awal-awal dah balik kampung. Tak aci kan. hu...hu...hu.... (tak mau letak pic sebab geram tengok baju tu. Sebab baju tu tema kite orang tau).

Balik ambik terus pergi servis kete pulak. Memang kejam betul raye tahun ni. Tapi tak pe la janji boleh balik kampung. hi...hi...hi.... Sampai kat bengkel nasib punyer la baik kereta tak banyak tokey kat ctu boleh terus servis kereta. Tapi sampat lagi main city ville kat bengkel. Siap bawak ah lagi tau. Dah tau mesti lame punyer. Tadi pun sempat gak main game mase tunggu baju siap. hu...hu...hu.... Ni baru boleh rehat. Cuti awal macam tak cuti jer. Tapi terima kasih daun keladi la bos sebab bagi cuti awal. hi...hi...hi....






Di kesempatan yang ada ini PR ingin mengucapkan Selamat Hari Raya. Nak mintak maaf la kalau tersalah komen. Atau tersalah tulis n3 yer.... Diharap kite semua berbahagia di hari yang mulia ini. Di umum kan juga blog Pena Rozie akan berhenti bersiaran sehingga 3hb September 2011.

4 comments:

  1. dekat kampung my wife... bukit payong

    ReplyDelete
  2. salam aidilfitri juge... ~

    ReplyDelete
  3. Salam aidilfitri..semoga bergembira di hari raya

    ReplyDelete

Popular Posts