Jom Klik

Sunday, January 1, 2012

Masak-Masak Penutup Tahun 2011 #2

Ni sambungan citer ni. Tengok nak buat bende lain jadi bende lain pulak jadi. Tapi jangan risau puding tauhu tauhu tetap jadi tau. PR dah siap rendam agar-agar. Kau orang masak ajer dengan 6 gelas air.


 Tengok rupe agar-agar yang telah kene rendam...



Sebenarnyer... laici tu PR dapat free aje. hi...hi...hi... alah orang bagi kat opis hamper mase ari rayer puasa itu ari tau. Tapi jangan risau belum tarikh luput lagi tau. Letak ajer santan 4 gelas. 




Kan dah siap...


Kuahnyer masak ajer air laici dengan air. Tapi jangan lupe letak gula yer.






Yang paling best sempat jugak siapkan ais krim untuk si twin lagi.... Memang sempat betul masak semua ni. Dan yang menjadi mangsa keadaan mesti la budak-budak opis PR. Die orang akan diminta makan semua ni sehingga abis. hi...hi...hi.... tak kejam kan???  Alhamdullilah... Puding tauhu dengan pengat ubi kayu telah licin di makan oleh budak-budak opis.


Nota kecik: Selalu pegang dengan kate-kate ni. 1 rezeki kite sedekah kat orang lain. Banyak lagi rezeki akan masuk kat kite.









6 comments:

  1. selalu jugak buat puding laici ni..tapi sy tak letak santan..guna susu cair jer.
    mkn sejuk2 sedap ni..

    ReplyDelete
  2. terliur...saya memang suka puding...:)

    ReplyDelete
  3. Pos kemari sikit boleh?...hehe

    ReplyDelete
  4. klu sampai licin member opis makan mesti sedap tu kan...

    ReplyDelete
  5. uish. layan gak mkn puding and eskrem mcm tu!

    ReplyDelete

Popular Posts