Jom Klik

Sunday, January 1, 2012

Masak-Masak Penutup Tahun 2011 #1

Salam untuk semua... Setelah malam baru dapat melayan blog kesayangan PR ni. Ari ni memang banyak keje. Di campur pulak nak tutup akaun lagi. So seharian asyik duk menyiapkan keje ajer. Ni nak bercerita pasal semalam. Boring duk rumah sorang-sorang PR pun dapat la idea nak buat puding tauhu. Pergi pasar untuk beli santan. Sebab yang lain dah ade barang-barangnyer. Pandai jer seronok menyingah kat blog kekawan semalam. Terjumpa la 1 blog tu cerita pasal pengat durian. PR pun ape lagi. Mau meleleh tengok pengat durian. G pasar beli santan sampai 5 hinggit. Tak sedar beras pulut tak ade. Can ne nak buat... Durian tu ade la. On the way nak balik datang pulak idea nak masak pengat ubi kayu. Ape lagi dah alang-alang ade yang menjual ubi di tepi jalan. PR pun berenti la.. Tak mahal ubi ni hanya 3 hinggit untuk 1 kilo.


Hah... tak besar kan... Sedap di makan tau....



Kau orang semua kulit. Basuh dengan kapur. Supaya ilang semua getah-getah yang ade pada ubi kayu. Baru la best nak makan.


Kan cantik tu....


Jangan lupe rebus dulu tau...



Jeng...jeng...jeng....




Dah siap

Jangan lupe letak santan, gula dengan gula melaka yer.....



4 comments:

  1. Sedapnye..tak penah buat sbb tak pandai...hukhukhuk...

    ReplyDelete
  2. pndai sis masak..
    tp sy x berani mkn ubi banyak2..hehe

    ReplyDelete
  3. TERTELAN AIR LIUR SAYA TGK PENGAT NI.. DH LA HARI NI SAYA PUASA.. HIHII

    ni yg teringin nak buat gak ni, dlm peti ais ada labu... :-)

    ReplyDelete
  4. nanti klu ayen pegi jln umah bolehlaa tlg buatkan yek,hehehe....

    ReplyDelete

Popular Posts