Jom Klik

Thursday, August 1, 2013

Biskut Corn Flakes


Ini biskut ke tiga yang dibikin oleh PR. Yang ni dibantu oleh anak-anak tau. Bagi peluang kat die orang macam mane syoknyer membikin biskut rayer. Hehehe.....





Ok tak lagi biskut ni. Yang mengadunkan PR sendiri. Sitwin buat bulat-bulat jer. Ckit-ckit sudah la. Kan jahanam biskut ni tak pasal-pasal kene buat lagi. Tapi ade cerita disebalik pembikinan biskut ni tau (eh... Macam bikin filem pulak). 1st time Cik Puan Aisyah mengetel bulat-bulat. Boleh pulak die berbunyi "mummy biskut mummy ade tulang la". Terfikir sejenak daku bile pulak ade tulang. Biase makan terus buang dalam tong sampah. Suruh la die tunjuk mane tulang tu. Rupernyer bukan tulang. Yang sebenarnye corn flakes la. Kalau die buang semua corn flakes yang die anggap tulang tu abis la biskut daku. Huhuhuhu..... Dah tak jadi la biskut corn flakes. Aisyah....aisyah.... Macam-macam ragam die sorang. Tu belum ragam Tuan Aiman lagi.... Sabar sebab die la jantung ati ku....


- Posted using BlogPress from my iPad

10 comments:

  1. Enjoy moment tu dengan anak2...

    ReplyDelete
  2. Aduh tercekik tulang lah kalau mkn biskut corn flakes kak ni ye..hehe

    ReplyDelete
  3. hihi.. tulang?.. memang seronok kalau dapt buat kuih sendiri kan..

    ReplyDelete
  4. Kalau boleh kan..masa buat kuih sama2 tu, amik gambar buat kenangan. Saat2 yg indah tu tau.

    ReplyDelete
  5. ingatkan betul ada tulang, rupanya corn flakes yer...hehe...

    ReplyDelete
  6. kakain tak buat pun kuih tahun nii..mcm tak sempat jer...
    tapi yg sebenarnya tak berapa pandai pun...

    ReplyDelete
  7. hikhik... maknanya dia tak sukalah ada cornflakes dlm biskut tu... tulang jadinya.

    ReplyDelete
  8. teringat pulak masa kecik buat biskut raya dengan mak & adik beradik. biskut conflakes ni kira evergreen la kan

    ReplyDelete

Popular Posts