Jom Klik

Wednesday, April 18, 2012

Mee Rebus Dan Kettle



Akhirnyer dapat jugak buat mee rebus yang best ni. Bukan ape biase selalu buat gak mee rebus. Sebab sitwin suka makan mee dari nasik... Tapi yang sepecelnyer mee ni ialah bebola ikannyer PR buat sendiri tau. PR beli ikan selayang (tapi negeri lain tak tau la panggil ikan ape). Tumbuk pastu bulat-bulatkan ia. Ikan ni memang best. Sebab manis ikan tu terasa sangat.... Sampai jugak hajat di ati nak buat mee rebus ni. Ade kawan cakap ni mee rebus Terengganu. PR sendiri pun tak pasti. Tapi yang pasti makan memang TERBAIK.....




Selamat datang buat kettle baru. ha...ha...ha..... Bukan ape kettle lame dah rosak. Balik dari kerja dua ari lepas. PR nak masak air tapi elektrik kat rumah asyik tendang ajer. Cuma test kat plug kat plug lain tai macam tu jugak jadinyer. Akhirnyer PR pun cuba la pakai kattle baru. Alhamdullilah selamat untuk di pakai. Cantik tak kattle baru ni??? hi....hi....hi.... Sebenarnyer PR belum beli lagi kettle selepas duk asing dari mak. Yang rosak tu hadiah kawin dulu. Yang ni pulak hasil dari tebusan mate kat bonuslink. Baru boleh pakai. PR dah semak mate yang ade. Banyak jugak tu dalam 12k. Nak tebus ape yer. Biase PR akan tebus barangan elektrik. Yang ni ok tak??? Ke kecik sangat??? Pendapat...pendapat di perlukan...


  
Endo 28cm 2 Tier Stainless Steel Steamer
  • High quality stainless steel.
  • Provides superior heat distribution across entire cooking area.
  • Saves cooking time and energy.
Nota kecik:  sedap ajer mulut menguyah ade kah dah sampai 53kg..... BMI PR

10 comments:

  1. unc;e masih pakai dapor arang...

    ReplyDelete
  2. Ikan selayang tak silap kakcik dikenali juga dengan nama ikan sardin (bukan sardin dalam tin tu). :)

    ReplyDelete
  3. rajinnya bola bebola sendiri..mesti sedap.

    ReplyDelete
  4. Awak, share la resipi bebola ikan tu....sy tak pndi buat.

    ReplyDelete
  5. bebola ikan tu mmg best.. sy pun slalu buat.. :-)

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhhhhh... bestnya boleh tebus2

    ReplyDelete
  7. Kakak punya bonuslink tak tengok pun lagi entah ada berapa pointnya sebab biasa utk isi minyak kereta je... tak banyaklah kalau boleh redeem yg PR tunjuk tu best juga...

    ReplyDelete
  8. boleh buka kedai makan mee rebus PR... mesti laku... hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts