Jom Klik

Friday, November 18, 2011

Anak Lagi Ter Ujer

Tahniah buat pasukan Malaysia yang berjaya mengalahkan Indonesia. Tahniah yer... Kerana berjaya menutup semua mulut penyokong mereka. PR tak sempat menyokong kat TB kerana keluar makan bersama si twin.

Ok la... Kite bercerita tajuk asal n3... Sebenarnyer tak lame lagi syarikat PR mengadakan family day kat PD. Sebelum g kene la shopping dulu. Dah lame pikir nak belikan baju mandi. Mane la tau kat resort tu tak bagi pakai baju biase.Menagis kering tak berlagu la si twin tak boleh nak main air. Dah lame pikirkan hal ni bersama Yaya Azura. Dua ari lepas Yaya Azura dah beli untuk anak die. PR pun pikir nak beli seluar saja lah. Buat bazir jer beli sekali dengan baju. Bukan murah. Dengar budak opis cakap ade yang 60 hinggit. Ade harga 30 hinggit. Kalau PR dua orang dah 60 hinggit kalau beli yang 30 hinggit. Bukan kedekut OK.... Cuma mengambil langkah berjimat cermat ajer. Sebab nanti banyak lagi yang nak dibeli.

Lepas makan kami g la pasar raya Ku. Pusing-pusing jumpa la bahagian baju mandi. Harga sepasang sekali dengan baju hanya RM16.90 aje. Tapi baju lengan pendek bagi lelaki. Tak de lengan bagi perempuan. Hitam la si twin nanti. hu...hu...hu.... Pikir punyer pikir PR ambik hanya seluar satu sorang. Baju????? Pakai ajer baju lengan panjang. Ape susah... Jimat duit. hi...hi...hi... Harga seluar hanya RM 6.90 ajer setiap satu helai.


  
Ape lagi sampai ajer kat rumah terus pakai seluar. Tak sempat-sempat nak g PD. Die yang lebih ter ujer dari mummy die. Mane boleh jadi. Tak pe la... Janji si twin eppy.


Nota kecik: Alhamdullilah bil TNB dah sampai. Bulan ni tak perlu bayar lagi.

18 comments:

  1. saya pun dah lama tak ke PD. pernah gak plan ngan wife nak pergi bercuti sehari kesana. ambil satu resort atau hotel tepi pantai, lepak sana semalaman.

    ReplyDelete
  2. wahhh, saya pun dah lama x p mandi2 d resort ni.. ehee

    ReplyDelete
  3. selalu gak g pd.mmg besh..eh eh gigi kakak tuh atasnya rosakker?sama cm merah?hehe

    ReplyDelete
  4. kemain posing tak pakai baju~keh keh!~

    ReplyDelete
  5. Dah siap pakai baju mandi kan, pi mandi kt bilik air dulu...

    ReplyDelete
  6. budak2 mmg seronok,tp pastu kulit pun dah brtukar kalerkan..

    ReplyDelete
  7. kite jugak yg terpaksa cancel nak pi cherating esok. huuhuhu...

    ReplyDelete
  8. wah,seronoknya si twin tu ek..budak2 mcm tulah kan

    ReplyDelete
  9. comel je nie..xsabo nk gi PD eh..hihi

    ReplyDelete
  10. bil tnb kalau tak bayar maksudnya bawah rm 20..murahnya bil api akak huhuhhuuhhhh

    ReplyDelete
  11. budak-budak memang suka mandi manda ni...tapi kena berhati-hati kerana takut terjadi apa-apa...

    ReplyDelete

Popular Posts