Jom Klik

Monday, May 2, 2011

1st Day At Genting

Salam & selamat sejahtera untuk semua. Oppsss.... sorry telah lame tidak bersiaran. Al-maklum la tuan tanah kedaun pergi bercuti. Bersenang-senang ati. Tu la pasal telah lame tak bersiaran. Tak dilupe nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Yana & Ujang ( ala...Yang kuat kentut tu) ahaks... Oh ye..Kite berbalik pada tajuk asal. Sebenarnya aku pergi bercuti selama 3 ari tau kat Genting. Yang nyata memang best giler setelah lame tak pergi kat cner. 

Aku bertolak dalam pukul 7.30 pagi. Konan nak bertolak dengan lebih awal lagi. Sebelum baby bangun. Alamak rupe-rupernyer baby boy same bangun la dengan mummy die. Sorry sayang bukan mummy tak mau bawak kalian tetapi belum sampai waktunyer lagi. Nanti aku citer kenapa kalian tidak boleh ikut. Sebab  mummy pergi dengan member la. Tak best la nak bawak baby. ( walau pun nak nagis gak tinggal kalian) Nak buat macam mane ni la 1st time kalian berjauhan dengan mummy tau. Yang penting mummy Cayang sangat dengan kamuk. mmuuuahh.... Tak best la kalau mummy bawak kamuk ni kalau tak dapat masuk snow world tau. Nak masuk ctu kene 3 tahun ke atas. Twin ku belum cukup umur la. hu...hu...hu....

Aku sampai kat Janda punyer Baik dalam pukul 1.30 tengah ari gitu. So tapau jer makanan kat MCD. Sebab pikir punyer pikir tak tau hotel Seri Malaysia kat mane. So kite orang main redah jer tau. Ahaks power tu. Pakai main redah jer. So dah panjat bukit lagi tinggi lagi tinggi sampai kat puncak tau. Alamak mane hotel ni tak nampak pun. Tapi mase aku tengok google tak de pulak hotel ni sampai kat puncak Genting. Die duk tengah-tengah bukit ni. So kite orang pun turun balik. Aku pun tepon hotel tanyer kat mane lokasi. Die jawab kan Goh Jaya (tak silap aku la). So mase kite orang turun tu tengok signbord dalam 9km untuk ke tempat lokasi. Tapi terase punyer la jauh. Alamak semua mate rabun la. Hotel duk tepi jalan jer cuma terlindung disebalik pokok jer. Macam mane aku boleh tak nampak ek... Padahal aku ade la tengok deretan kedai tu. 

Dah siap cheak in aku pun dah sebab keletihan terlampau. Aku pun tido.... Bangun pun dah petang. Jom la kite g tinjau dulu tempat walau pun ari dah lewat. Ala bagi aku tak de istilah lewat kat genting. Sampai kat kemuncak. Parking jer kete. Cari die punyer plaza. Wow.... Banyak giler mainan tau. Banyak sungguh. Tak macam dulu. Permainan video game punyer la banyak. Mase aku datang dulu tak de la. Terjah punyer terjah cari panggung wayang la. Tengok citer tak berminat. Lagi pun semua citer orang putih tau. No more citer melayu tau. So ade yang plan nak tangok wayang dah batalkan sebab citer yang nak tengok tu tak de dalam perkhidmatan ( hi..hi...hi... dalam tayangan la).

Disebabkan cuaca kat cner punyer la sejuk. Ape lagi lapau jer la kerjanyer. Sebelum balik hotel banyak giler kite orang beli makanan tau. Pizza la, burger king la, kenny roger la. Tu pun ade ati lagi nak beli sandwich. Ni memang jenis dah rabun mate campur lapar yang memeng terlampau. Harga jangan citer la. Semuanyer mahal tau. Aku dah biase g tempat ni sememangnyer dah standby simpanan lebih ckit. Aku beli pizza super supreme kat cner 28.00 hinggit saiznyer regular tau. Kalau tempat biase 21.00 hinggit jer. ha...ha...ha... kalau  makanan yang lain tak payah citer la. Kite sambung esok ek. Sebab terlalu penat aku terlupe bawak kamera. Tapi tak pe untuk ari ke 2 aku bawak kamera tau. Nanti kite terjah pic-pic cantek pada ari ke due ek....

12 comments:

  1. dah lama x gi genting..

    tunggu pics lak :)

    ReplyDelete
  2. padlie & Cik Ezy: G la... Best tau....

    ReplyDelete
  3. hani: memang ramai giler tau. Tunggu beratur nak msk main pun dah lapau sesangat.

    ReplyDelete
  4. wah,best r jejalan kt genting....xlama xpg sana...huhuhu

    ReplyDelete
  5. bes nye g genting...x penah g sne tau...
    tnggu pic plak...^^

    ReplyDelete
  6. wah bestnya.. akak pun dah lama tak naik genting tu..

    ReplyDelete
  7. mesti enjoy betul disana tu kan..ramai orang tak kat sana?

    ReplyDelete
  8. waaa. rase cm nak g genting je bile bace entry ni. hehe

    ReplyDelete
  9. rara dah follow blog u tau :)

    http://puingcinta.blogspot.com/

    ReplyDelete

Popular Posts