Jom Klik

Monday, May 16, 2011

Berat Bdan Ku Yang Tidak Ideal

Ni la berat badan aku yang tak pernah ideal dari dulu
Dah macam-macam yang dah aku buat
Semua petua, nasihat dan sebagainyer aku dah buat
Tapi aku terima dengan ikhlas ati
Aku suka orang terima aku seadanyer
Sebab aku tahu Die menjadikan kite dengan ade kekurangan
Kalau tak de kekurangan mesti riak giler kau orang ek
 Tapi aku akan berusaha tak akan berputus asa
Kalau ini ditakdirkan untuk aku
Menjadi berat badan ku tidak ideal aku pasrah
Tapi bila aku pikirkan best gak jadi macam ni
Nak tau sebab ape
Sebab aku ni suka makan
Kalau makan tak de tapis tapis
Makan sampai kenyang jer
Sapu makanan sampai licin
Kalau berat badan dah ideal 
Kene la aku catu makanan
Mase makan je kene jeling kiri & kanan lu
Lepas tu a...a...a....
Berat badan naik lagi
Jadi macam aku best la 
Mase makan laju jer 
Tak risau langsung pasal nak makan
Laju jer masuk tekak 
Kau orang ade macam aku
Ade???ade???
Kalau ade boleh la satu geng gan aku
Macam budak office aku ade yang kene beli PB tau
Sebab takut jadi PB (Perut Buncit) ha...ha...ha....
Dah jimat duit aku sebab tak payah beli PB
Dah la harga minyak dengar citer nak naik lagi
So sekarang kene jimat cermat la

Pesanan dari pihak penaja: Makan, makan gak kesihatan kene jage tau.


11 comments:

  1. sama la..bunga pom xpernah ok BIM..haha

    ReplyDelete
  2. Pada pandangan kakak tak lah obesiti sangat. Sikit saja dan yg untungnya tak pernah berpantang makan - best. Kakak rasa kalau diet seminggu dah boleh capai BMI yg ideal.

    ReplyDelete
  3. wah..bestnya mkn byk pun xkisah. sy pun berat xideal jg tapi terlebih berat bdn..hu..hu...asyik kena kawal mkn je..bosanla...dah la sy ni suka mkn....

    ReplyDelete
  4. Bunga,kakzakie,LAdyzul: Yg best tak payah la nak berpantang pasal makan. Makan jer selagi suka. Ahaks....

    ReplyDelete
  5. Kasih Ibu: rugi...rugi... tau.

    ReplyDelete
  6. sy selalu dalam kategori bwah BMI . haha

    ReplyDelete
  7. awak...try mkn virgin coconut oil...i try mkn tu mcm ok...asyik lapar jer...hehehe..

    ReplyDelete
  8. miss.Addin: same la kite.
    flo: Ni pun asyik makan jer.Lapau aje kejenye. Tapi berat badan payah giler nak naik.

    ReplyDelete
  9. Best apa makan tak naik2..
    yang tak bestnya tak makan naik ni..
    camna nak jawab tu...?

    ReplyDelete
  10. Sofya: Ha...ha....ha... Kene banyak keluarkan peluh lagi.

    ReplyDelete

Popular Posts