Jom Klik

Tuesday, May 10, 2011

Kisah Sandwich

Citer ni berlaku semase aku g Genting. Kisah sandwich la. Ape lagi. Dah la harga mahal. Mahal aku tak kisah la Tapi ade pulak kisah yang tidak enak untuk diceritakan. Kamu semua nak tengok pic die.....


Kat Genting memang la lapau jer kerjanye. Maklum la tempat sejuk. Tiade keje lain selain lapar. So sebelum aku dengan kekawan balik ke hotel. Kite orang tapau la makanan. Duk cner tengok makanan semuanyer sedap. Tak de yang tak sedap. Al-maklum la perut lapar. hu...hu...hu..... Kite orang pun tinjau punyer tinjau singgah la kat lot shop. Sedap pulak tengok sushi dengan sandwich kat ctu. Member pun tanyer la aku ape tu ham. Aku yang tak berape cerdik pun jawab tak tau la. So aku ambik keputusan nak tanyer la si penjual tu. Die dengan bangganyer jawab ayam. Aku pun dengan selamber cakap kat member "ayam la". Mau ke tak? Die cakap kalau ayam boleh la. Sebab nampak sedap jer. Aku pun ambik sandwich tuna die ambik sandwich ham. Dah la harga 4 hinggit. Bukan murah tau. Dah la harga buah 1 bekas tu pun 4 hinggit. Ulasannyer aku rase la harga makanan paling murah kat cner 4 hinggit la. 

Oh yer.. Kite berbalik kepada cerita asal ek... Bangun pagi aku dah makan semua sandwish tuna ku. Nak buat macam mane perut dah lapar tahap gaban. Member ku pun makan ham sandwichnyer dengan penuh kusyuk sekali. Lapar gak kau tau. Sampai kat pertengahan jalan pulang die pun rase nak bukak lappy ku (baru terase tak sedap ati) Sandwich entah ke mane-mane menjalar dalam perut. Entah macam mane tengok pic kat pakcik google semua pic paha. Yang 1 ni buat aku terkezut & terperanjat tau.....


Alamak.... Die pun terus call bos die. Bos die pun cakap ayam jugak. Was-was la pulak jadinyer. Dah la bende tu duk dalam perut dah. Dengan ati sebal aku cakap dengan die. Nanti la aku tanyer lak dengan bebudak office lak. Nak menyedapkan ati die aku cakap anggap la makan ayam. Ahaks...ahaks...ahaks... Esok pagi-pagi aku dah terjah semua bebudak perempuan kat office. Kau orang nak tahu ape jawapan die orang. Ham tu ialah paha b**i la. Ya allah ampunilah umat mu yang cukup lemah ini. Dalam ati nak marah giler kat sipenjual sandwich tu. Kalau dekat mau aku g ketuk kepale die. Banyak kau punyer ayam.

Moral of the story: Dalam dunia yang serba moden ini kene banyak & terlebih berhati-hati. Nanti jadi makan ati lak tau...


14 comments:

  1. hahahaha genting makanan mmg mahal sll makan kat bawah jer nek atas tapau jer .heee

    ReplyDelete
  2. mmg mahalkan harga kat sane tu...
    kalau kak ain satu keluarga berapa la agaknye... kene bawak byk2 uwangnyaaa...

    ReplyDelete
  3. kat genting tu ape je yg murah? semuanya cekik darah

    ReplyDelete
  4. ham tu klu dlm english mmg dgg binatang tu....

    prince selalu bawa makanan dr bawah takpon mkn mcd je kat situ..tapi tax die mahal kot..hehe

    ReplyDelete
  5. umm..kekadang ham tu pun bole jadi daging ayam..tp biasanye dia akan state chicken ham..n klu food kat genting especially snacks n sandwich biasanye sume halal..if xhalal dia xle jual sembarangan n kna bgtau xhalal..even kat genting tu penuh casino they still in malaysia n diorg xle jual food yg xhalal kat tempat2 public/rmai org cm tu..hope yg tu can clear u out pasal ham2 ni:) klu ham tu kaler pink itu pork ham..klu kaler white/cream..tu chicken ham :)

    ReplyDelete
  6. adoi..
    si penjual 2pon satu..
    ckp jela ham tu ape..
    huhu

    ReplyDelete
  7. sekarang memang banyak makanan yang tak 100% halal.kita kena hati2.bab makanan jual mahal tu memang biasa lagi2 tempat ramai pelancong.

    ReplyDelete
  8. RaraPuing: kalau blk ari blh la tapau. Dah kalau bermalam kat genting.Jawapannyer melayang la duit tu.
    ainnoraini: Kalau 1 familay paling sengkek pun kene ade 2k tu dah masuk hotel, makan, main2 lg. Kalau nak rendah kan budget. G la mase org lain keje. Hotel murah....

    ReplyDelete
  9. NM02: Memang betul semua cekek darah. Nak g kene saving betul2 tau...

    Prince Halilintar: Tu la pasal...MCD kat atas pun mahal gak. Tengok harga ice krim sekali ganda tau.

    Amylia Soon: Tq for info. Tapi ni warna pink. Mcm mane ek.... Tp mungkin betul ayam kot.

    ReplyDelete
  10. cik Ezy:Tu la pasal. Kan bagus berterus-terang.

    storyfromme: Memang harga kat genting lebih kurang kat KLCC la...

    ReplyDelete
  11. Ehem..abis si-kawan yg dah termakan kerbau pink tu apa dia buat lepas tu? Dia samak tak isi perutnya...hihihihi

    ReplyDelete
  12. JR Online: hi...hi...hi.... Boleh samak ke???

    ReplyDelete
  13. aiyoo...ada gak kes nih ek...

    ReplyDelete
  14. ada jugak chicken ham. selalu akan tulis chicken ham kalo ayam..dah termakan nak buat camne kan..mahal memang mahal sungguh kalo kat atas tu

    ReplyDelete

Popular Posts