Jom Klik

Thursday, January 13, 2011

Biar Pape Asal Bergaya.....

Ini kah lumrah kehidupan manusia sekarang. Hidup kene bergaya. Biar pun duit yg ade nak makan pun tak cukup. Aku tak paham betul dgn golongan manusia seperti ni. Ingat ape yg ade kat dunia ni blh bawak mati ke??? Sebenarnyer aku geram kat polan ni. Staff die meninggal dunia, nak bg byr duit gaji yg tertunggak pun tak de, nak bg sedekah pun tak de gak .. Ade ke patut. Ni ke yg dikatekan manusia. aku sendiri pun tak paham la. Kenapa dizaman yg serba moden & canggih ini masih ade manusia yg mcm ni. Pakai kete besar & rmh bertingkat2 siap ade lif. Tapi hampeh........



Kat cni aku tak boleh la nak kate lebih-lebih. Sbb ati org pun nak kene kita jaga gak. Ha...ha...ha... siape yg makan nasi die la yg rase kenyang (peribahase yg selalu aku guna). Bg aku kalau ade duit br aku beli tp kadang kala ade gak terbabas. Biar la aku pakai selipar jepun dr kain sutera yg berharga beratusan ringgit tp berhutang. Yg tu aku tak mau. Sebab utang... Sakit kepale bila pikir pasal hutang ni. Bak kate pepatah biar pape asal bergaya. Tu bukan cara hidup aku. Biar la org nak kate aku kedekut ke. Ape ke? Janji hidup aku ok bkn ko.. hu...hu...hu....

6 comments:

  1. hati org tak sama dik ooii...
    kakD folo u 2 dear...28

    ReplyDelete
  2. Sebab tak same la dunia ade mcm2 manusia. hi..hi..hi... Thanks

    ReplyDelete
  3. sy tahu siapa org itu....
    tp biarlah....
    kami redha dgn itu semua
    mungkin itu mmg bukan rezeki arwah...

    ReplyDelete
  4. Memang betul... Kadang kala kite kena redha.. Tp kadang kala kite perlu perjuangkan hak kite supaya kite tdk ditindas. Tp ingat ape yg kite buat & org lakukan ke atas kite. Supaya ia akan menjadi petunjuk pd hari kelak kite...

    ReplyDelete
  5. rambut sama hitam
    hati lain2...

    ReplyDelete
  6. ye betul la mamaema. Tq follow me back..

    ReplyDelete

Popular Posts