Jom Klik

Monday, June 13, 2011

You Are The Best

Awal lak bersiaran untuk ari ni. Ni story mory ari sabtu ni. Best dapat makan durian kampung yer. Best lagi dapat durian tu free-free. Kisah durian ade kisahnyer yang tersendiri dalam family aku tau. Semua kakak-kakak aku tak makan durian. is...is...is.... Rugi betul la kalau tak makan durian ni. Ade pulak keturunan yang tak makan durian. Iaitu anak buah ku. Ari tu aku usik die. Sampai menagis die, sebab isi durian dah ade dalam mulut. Kakak-kakak ku memang langsung tak boleh bau durian. Tu bermakne kau orang jangan nak mengatal la nak bawak durian dalam kereta die ke. Makan depan die ke. Sah-sah kau orang kene halau dengan die orang. Seorang lagi iaitu ben 10 ku. Alamak macam mane anak ku tak makan durian. Aku pun tak tahu. Mungkin dah keturunan kot. Tapi memang betul la durian adalah raja segala buah. Jom panas kan badan anda dengan makan durian. Ade petua nak kongsi. Kalau dah makan durian banyak-banyak tu takut badan panas. Kau orang alas pulak dengan buah manggis. Makan 5,6 bijik jer. Jangan makan banyak pulak. 


Ni lak kisah piala F.A. Tahniah buat skuad negeri Terengganu yang telah menjuarai Piala F.A. Selepas dah bertahun-tahun menunggu akhirnyer dapat juga yer. Tahniah buat kalian semua. Semoga skuad Terengganu boleh menjadi juara berganda pulak pada tahun ini. Selamat berjuang jer....




Berbangga sungguh rakyat Terengganu. Kerana SUKMA Terengganu telah menjadi juara selama 3 tahun berturut-turut. Hasil penat lelah pemain dan semua yang terlibat akhirnya Terengganu dapat mempertahankan kejuaraan SUKMA yang bertempat di Kuala Lumpur. Tahun depan berharap boleh la lagi menjadi juara. Kite jupe di kuantang pahang lok....


p/s: Dengar cite ari ahad dapan cuti. Yahoo.....

14 comments:

  1. ades! pelangi tak suka makan durian..uhuk3...

    ReplyDelete
  2. baru lepas makan durian ni..sedawa pun terasa durian lagi...hehehe

    ReplyDelete
  3. Tahniah ganu...hadiah buah durian ke ( http://mykampong-hasdin.blogspot.com/2011/06/rider-shoes.html )

    ReplyDelete
  4. ya allah la hai. terliur tgk gambo durian ni

    ReplyDelete
  5. mmg fevret angahiera tp lama dah x mkn...

    ReplyDelete
  6. suka makan durian..leh habiskan 2 3 biji seklai makan..hahaa

    ReplyDelete
  7. baru pas makan pulut durian :D

    ReplyDelete
  8. suka makan durian! masa pantang last year pon belasah gak durian...hihi

    ReplyDelete

Popular Posts